PEOPLE BUSINESS BESTAAT 5 JAAR!

PEOPLE BUSINESS BESTAAT 5 JAAR!

2017 was de start van People Business. Het jaar waarin Donald Trump begon aan zijn presidentschap, niemand ooit van corona had gehoord en Feyenoord voor het eerst in 18 jaar landskampioen werd (en vooralsnog voor het laatst). Het voelt bijna als een ander tijdperk. De jaren zijn voorbijgevlogen.

Hoe raar het misschien ook klinkt, toen wij 5 jaar geleden nadachten over wat People-Business zou moeten zijn of worden, werden wij meer gedreven door zaken die wij NIET meer wilden doen, dan dat wij zaken spectaculair anders wilden doen.

Een van de belangrijkste principes waaraan wij tot op de dag van vandaag vasthouden, is dat wij niet op zoek gaan naar een kandidaat als wij geen persoonlijk contact kunnen of mogen hebben met de inhurend manager. Ook al bellen we maar 10 minuten met de inhurend manager, dan halen wij toch vaak relevante informatie naar boven die niet in de schriftelijke aanvraag stond. Relevante informatie die ons helpt voor een betere selectie maar ook om de opdracht inhoudelijk goed door te spreken met een potentiële professional. Dat is in het belang van opdrachtgever en interim-professional.

De gemiddelde inzetduur van een professional is bij onze opdrachten al gauw 9 maanden of meer. Kosten die met inhuur samenhangen zijn significant. Als een inhurend manager geen 10 minuten tijd heeft om met ons te spreken, waardoor wij ons werk beter kunnen doen voor hem en de professionals in ons netwerk, dan is deze klant voor ons misschien niet de juiste.

Dit bericht delen